Allereerst zijn er een aantal redenen waardoor aanslag op vaat uit vaatwasser ontstaat

  1. Inruimen zonder vooraf grove etensresten te verwijderen. (De vaatwasser kan dit simpelweg niet verwerken)
  2. Verkeerd inruimen zoals pannen, kopjes, schalen etc. op kop plaatsen (Er blijft een combinatie van resten vuil en vaatwasmiddel in achter)
  3. De vaatwasser word enkel maar gebruikt in spaarstand en of minst warme instelling: ‘minst lange programma (bijvoorbeeld glazen kunnen wel in goedkope stand en vette pannen worden enkel maar schoon met het heetste/langste programma)
  4. Verkeerde vaatwas middel/blokjes
  5. Het is een zeer oude vaatwasser die wel altijd goed gebruikt is, maar simpelweg versleten.

Wat u kunt doen aan vaat uit vaatwasser die aangeslagen is?

(gemakshalve voor particuliere bezoekers hierna met klik op blik gemak waar mogelijk koppelingen naar betreffende producten bij bol.com verwerkt in tekst)

Allereerst de vaat grondig met de hand vaatwassen d.w.z. op de ouderwetse manier in een sopje {Bijvoorbeeld Dreft} en borstelen!
Er is namelijk nog steeds geen vervanging voor handmatige ondersteuning.

Vervolgens de vaatwasser controleren en waar nodig maatregelen nemen d.w.z. kijk het filter en reservoir na of er etensresten in zitten (meestal is het filter uitneembaar en kunt u deze onder de kraan afspoelen en borstelen) het reservoir kunt u simpelweg doorspoelen door er water in te gooien (eventueel met een heel klein beetje Dreft)

Zorg voor goede vaatwasblokjes

Dan laat u de vaatwasser de 1e maal draaien op het heetste/langste programma en met slechts enkele ‘hand gewassen aanslag loze’ kopjes en glazen, zodat deze feitelijk testobjecten zijn geworden!

Als u deze stappen heeft doorlopen kan het haast niet anders dat het resultaat verbeterd is…

Is dit niet het geval dan is er een technisch probleem en zit er niets anders op dan deze te laten repareren of de vaatwasser te vervangen!

 

 Keuken