Frequentie linoleum vloer school strippen conserveren

Hoeveel keer per jaar een linoleum vloer in een school strippen conserveren?

Normaal gesproken hoeft een linoleum vloer in een school 1 maal per jaar in de zomer vakantie gestript en geconserveerd te worden (en tussendoor onderhouden worden d.m.v. dweil-wassen en of opwrijven.

Echter de frequentie van het strippen en conserveren van een linoleum vloer in een school is ook afhankelijk van de vervuilingsgraad…. en 2 scholen met dezelfde soort linoleumvloeren kunnen in verschillende mate slijten.

Scenario-schets: – 2 soortgelijke schoolgebouwen met dezelfde soort linoleumvloeren

1 schoolgebouw staat in een woonwijk waar gedurende enkele maanden alle bestrating rondom opgebroken is geweest. (in deze school is gedurende enkele maanden zand onder het schoeisel de school ingelopen en verspreid) > de linoleum vloeren zullen krassen in de waslaag hebben!

1 schoolgebouw staat in een woonwijk waar alle bestrating rondom netjes dicht gelegen heeft. (in deze school is normale vervuiling geweest) > de linoleum vloeren in deze school zullen normale slijtage vertonen.

In sommige gevallen kan dit betekenen dat een schoonmaakbedrijf niets anders kan doen dan de betreffende oppervlakten (extra) in een kleine vakantie te strippen/conserveren.

 Periodiek