Je koelkast en vriezer schoonmaken

Allereerst is het raadzaam eerst de binnenkant te doen en de buitenkant pas aan het eind om vieze vlekken te voorkomen. Je start eerst met alle producten en eventuele koel elementen eruit te halen en plaats deze tijdelijk in een koelbox. Dan grof vuil verwijderen. Dan schoonmaken.

Benodigdheden

(gemakshalve voor particuliere bezoekers hierna met klik op blik gemak koppelingen naar betreffende producten bij bol.com verwerkt in tekst)

Voorwerk

Je verplaatst de producten op uw gemak en vergeet daarbij niet telkens zo snel mogelijk de deur van koelkast, vriezer en of koelbox goed te sluiten, zodat de producten zich slechts korte tijd in kamer temperatuur bevinden.

Voordeel is uiteraard dat de producten hierdoor, zolang mogelijk in de gekoelde temperatuur bevinden.

Pas dan schakel je koelkast en of vriezer uit en laat de deuren open!

Koelkast en vriezer schoonmakenTip: tijdens ontdooien dweil eronder leggen voor lek water en de grove stukken ijs die uit vriezer loskomen pak je eruit en doe deze simpelweg in een emmer later kan je het door de gootsteen spoelen.

De koelkast en vriezer schoonmaken

Dan is het moment daar om eventuele losse etensresten, kruimels etc. weg te nemen met handen en eventueel met keukenpapier.

Vervolgens haal je de losse onderdelen uit koelkast en of vriezer om deze later gemakkelijker en beter schoon te kunnen maken. ( losse onderdelen: glasplaten en product bakken van deuren )

Maak uw emmer milde sop klaar en maak de binnenkant van koelkast en of vriezer schoon. Let op! Daarna nogmaals met schoon water!

Maak klam vochtig schoon dus niet hozen!

Als laatste droog je de binnenzijde na met een schone theedoek!

Sluit nu de deuren van koelkast en of vriezer anders is uw werk voor niets geweest, want stof en vuil dringen zeer snel binnen.

Nu maakt je de losse onderdelen ( glasplaten en product bakken van deuren ) schoon. Dit kan je eenvoudig op het aanrecht doen en het milde sopje maak je gewoon klaar in de wasbak, zodat je van daaruit kunt werken.

Let op! Doe telkens 1 onderdeel volledig ( dus klam vochtig en na drogen met theedoek ) en plaats deze direct terug in koelkast of vriezer! Ook hier geldt zo kort mogelijk deur openen om indringen van vervuiling zo minimaal mogelijk te houden.

Als laatste doe je de stekker van koelkast en of vriezer er weer in en schakel in.

 Periodiek