Machinaal schrobben strippen water zuigen

Hoe kun je bijvoorbeeld een harde vloer machinaal schrobben of strippen en water zuigen op de oude manier!

Voor schrobben en strippen evenals het water zuigen wat daarop volgt is vrijwel gelijk, enkel strippen is intensiever en het reinigingsmiddel wat daarvoor nodig is tast veel materialen aan en is relatief gevaarlijk om mee te werken dus ervaring vereist!

Benodigdheden:

(gemakshalve voor particuliere bezoekers hierna met klik op blik gemak waar mogelijk koppelingen naar betreffende producten bij bol.com verwerkt in tekst)

Werkwijze en Volgorde:

 1. Voor het schrobben en met name bij het strippen is het zinvol om voor de ingang plastic zakken te leggen, deze vast te plakken en daaroverheen schone, droge dweilen te leggen [bij strippen een dweil welke eerst in de emmer met dosering schoonmaak azijn gedompeld is en vervolgens uitgewrongen!]. Dit om te voorkomen dat overige, schone vloeren worden bevuild door schoeisel of machine wieltjes waar stripper aan zit.
 2. Vervolgens doseren van het reinigingsmiddel of stripper ´altijd volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking´ en ´op de dweilen doen´, zodat bij morsen de vloer of beschermlaag niet wordt aangetast.
 3. Begin met het te behandelen oppervlak *inzetten* Op het moment van bevochtigen gaat de inwerk tijd in! {altijd aan de zijkanten en vervolgens zigzaggend terug – uit werken. Let op! Indien het een grote oppervlakte betreft dan in stukken verdelen, zodat het reinigingsmiddel niet in kan drogen!
 4. Laat het product inwerken (altijd volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking)
 5. Begin met boenen / schrobben in dezelfde volgorde als het reeds *ingezette* oppervlak en let op uw werkhouding om bijvoorbeeld rugklachten te voorkomen
 6. Telkens als u van het ingezette stuk af stapt de werkschoenen vegen op de dweilen!
 7. Bij het verwijderen (strippen) van oude beschermlagen is het verstandig om zo nu en dan de pH waarde van het oppervlak te controleren door er een beetje water op te gooien en dan te meten. Zo weet u zeker dat de vloer goed is nagespoeld.

Betreft Stripper inzetten:

 • Dit kan d.m.v. doseer tank aan boenmachine of d.m.v. Rol-emmer-combinatie, en met laatstgenoemde is de inzet / inwerktijd tijd korter waarbij het voordeel is dat terwijl de inwerktijd gaande is … word ook direct geboend en ik heb met deze methode betere resultaten geboekt dan met doseer tank aan boenmachine. Ook het tussentijds bij natten is eenvoudiger.
 • Tijdens het strippen angstvallig de kabel intrekken met dweil eromheen, zodat de kans op lekken tot een minimum beperkt blijft en zelfs voorkomen kan worden.

Schrobben Strippen Voorbereiden Bevochtigen

Na het Schrobben / Strippen volgt het Water zuigen

Schrobben en Water zuigen

Water zuigen na het Schrobben

  1. De waterzuiger telkens voorbereid plaatsen op een droog gedeelte en indien er geen droog gedeelte is, creëer er een  als volgt;
  2. Rol eerst de elektriciteitskabel van de waterzuiger om de handgreep en ga naar plek waar begonnen is met schrobben en plug daar de stekker in en zuig direct benodigd stuk waar de waterzuiger op geplaatst kan worden en de bedienende persoon erbij kan staan met voldoende ruimte om de Waterzuiger te bedienen.
  3. Direct na het zuigen het oppervlak met een dweil die is ondergedompeld in de azijn oplossing en vervolgens uitgewrongen behandelen.
  4. Vervolgens 1 of 2 dweil(en) die is/zijn ondergedompeld in een azijn oplossing, vervolgens uitgewrongen neerleggen op het behandelde gedeelde dusdanig dat dweil(en) zo liggen dat de Waterzuiger eroverheen gereden kan worden en de wieltjes direct schoon zijn en geen sporen maken omdat er nog stripper en of vuil boen water residuen aan zitten / achterblijven!

Na het Water zuigen volgt het neutraliseren van de vloer met schoonmaak azijn met behulp van rol-emmer-combinatie of trekker met dweil!

 Professioneel