Oude linoleum vloer hoe klant informeren?

Kan een oude linoleum vloer opgeknapt worden en hoe informeert een schoonmaakbedrijf een klant in zo’n geval?

Om als schoonmaakbedrijf een klant zo goed mogelijk te informeren inzake een oude linoleum vloer opknappen is het uitgangspunt:

Een vloer die jaren niet gestript is, en er bevinden zich poot en kastbodem indruk / afdruk plekken (waar kasten, tafels en of werkbanken en kasten gestaan hebben) die er diep in gegroefd zitten, maar de rest van de vloer oogt nog redelijk!

Er kan een zogeheten ‘preventief-corrigerende maatregel’ worden genomen om verdere onnodige slijtage te minimaliseren en de vloer op te knappen naar acceptabel niveau..

Hierna een goede manier om de klant te informeren,

Onze afdeling specialistisch onderhoud heeft de vloer bekeken en daaruit voortvloeiend kwamen 2 keuzemogelijkheden namelijk: optie [boenen / zuigen] of [strippen / conserveren]

Geef de klant onderbouwde keuze mogelijkheden,
Het is raadzaam eerst te overwegen wat het gewenste beoogde eindresultaat van de ruimte en diens vloer dient te zijn.
Derhalve hebben wij voor u hierna samen gevatte voorinformatie die wellicht een handige tool zijn om een passende beslissing te kunnen nemen.

Technisch gezien:
De vloer is jaren niet gestript en de [poot en of kastbodem indruk / afdruk plekken] die erin zitten (waar kasten en of werkbanken gestaan hebben) zitten echt diep in de vloer en die kunnen niet verwijderd worden.
Deze plekken kunnen slechts verdoezeld worden door de vloer in zijn geheel zwaar intensief te strippen.

Verder zitten er plekken op die er wel gewoon afgaan door strippen, maar niet volledig door boenen!
Dit is een belangrijk punt ten aanzien van de mogelijkheden versus verwachting inzake de beoogde eind kwaliteit ofwel het resultaat wat verwacht kan worden als gekozen word voor [boenen / zuigen]

 

Optie [boenen / zuigen]

Is resultaat schoon, maar niet spectaculair glimmend en ook veel plekken die er met strippen wel af zouden gaan blijven zichtbaar. Wij kunnen een beschermlaag aanbrengen die de vloer wel laat glimmen, maar deze laag is dan wel bovenop een niet kaal gestripte vloer gezet.

 

Optie [strippen / conserveren]

Is resultaat schoon en spectaculair glimmend en ook veel plekken zijn verdwenen en of verdoezeld, maar oude afdrukplekken zijn nog steeds zichtbaar en is het mogelijk dat sommige plekken juist meer opvallen, doordat de vloer rondom de plek er perfect eruit ziet (er is dan sprake van opties bedrog)

Optie [boenen / zuigen] & [strippen / conserveren] zijn zeker verschillend, echter de plekken waar kasten en of werkbanken gestaan hebben blijven in beide gevallen zichtbaar.
Bij optie [boenen / zuigen] blijven plekken zichtbaar die met optie [strippen / conserveren] wel weg zijn.

Geef de klant een beknopte toelichting uitvoering,
Optie [boenen / zuigen] & [strippen / conserveren] Voor beide geld dat deze werkzaamheden op een dag ingepland dienen te worden dat de ruimte vrij is gezien het feit dit met veel machine middel en materiaal gebeurd en de vloer kan na de behandeling 1 dag niet betreden worden, zodat de beschermlaag kan uitharden!

 

Optie [boenen / zuigen]

Het boenen van de vloer geschied met een machine die +/- 35 kilo weegt en een toerental van tussen de 750 <-> 1100 RPM (omwentelingen per minuut). De vloeistof (het chemische product) waarmee geboend word is mild en relatief ongevaarlijk. Het boenen word met name door professionele mensen uitgevoerd.
Na het boenen word de vloer droog gezogen met een grote industriële waterzuiger.
Indien van toepassing word de beschermlaag (waslaag) opgezet/aangebracht.

 

Optie [strippen / conserveren]

Tijdens het strippen van de vloer is de vloer glad als een zeepglijbaan (gladder dan ijs).
Dit komt, omdat door de chemie de oude waslaag oplost en tezamen met het strip middel een gladde substantie vormen.
Het risico van uitglijden is dan ook zeer groot en ontwijken van kabels en andere obstakels is bijna onmogelijk dit gezien het feit er met een machine geboend word die +/- 35 kilo weegt en een toerental van tussen de 750 <-> 1100 RPM (omwentelingen per minuut).

De vloeistof (het chemische product) waarmee het strippen van vloeren gedaan word is op het moment van behandelen zeer krachtig en gevaarlijk voor huid en ogen verder veroorzaakt het brandwonden en het tast mogelijk zelfs elektriciteitskabels aan. Het strippen van de vloer geschied dan ook door specialisten en tijdens het strippen van vloeren word er niemand toegelaten, dit ter bescherming van een ieder die de ruimte op dat moment wil betreden!

De vloer word in delen gedaan en geen enkel vloerdeel zal langer dan 15 minuten blootgesteld worden aan het product en het behandelde oppervlak word altijd geneutraliseerd alvorens het geconserveerd word.
Na het strippen word de vloer droog gezogen met een grote industriële waterzuiger.
De beschermlaag (waslaag) word opgezet/aangebracht.

Geef de klant een grove Financiële indicatie,

Optie [boenen / zuigen] & [strippen / conserveren] Zijn ook qua arbeid intensiviteit zeer verschillend en boenen is daardoor grofweg 3x goedkoper dan strippen /conserveren.

Note: Tarieven en of geldbedragen bewust niet vermeld gezien dit niet het doel van deze site is!

 Professioneel