Ten eerste moet u helemaal niets!

U wilt thuis stoffen! U zult merken dat deze benadering verandert hoe u er tegenover staat (of beter gezegd mee omgaat)

Besef dat stof overal en altijd aanwezig is, maar de frequentie van het huis stoffen is in sterke mate afhankelijk van de vervuilingsgraad (bijvoorbeeld hoeveel mensen leven erin, en hoeveel stof veroorzaken die) en of u het nodig vind om te stoffen!

In een huishouden hoeft u zich namelijk niet aan een vast schoonmaak programma te houden, wat in de professionele schoonmaak veelal wel het geval is.

Indien u stoffen toch liever wilt opnemen in uw agenda dan zou u kunnen overwegen een schoonmaak programma op te stellen waarin het stoffen verwerkt zit.

Hierna een voorbeeld Tabel (enkel stoffen),

Uitgangspunt is 3 bewoners (2 ouders 1 kind) in een eengezinswoning

Te hanteren bij tabel
5/5= dagelijks
4/5= 4x per week
3/5= 3x per week
2/5= 2x per week
1/5= 1x per week
1/10= 1x per 2 weken
1/20= 1x per 4 weken (maand)
1/40= 1x per 8 weken (2 maanden)
1/60= 1x per 12 weken (kwartaal)
1/132= 2x per jaar (1/2 jaar)
1/264= 1x per jaar

Tabel

  • Woonkamer 1/5
  • Slaapkamer ouders 1/20
  • Slaapkamer kind 1/10
  • Hobby kamer, kamer (overig) 1/20
  • Gang(en), trap, hal/entree 1/10

Toelichtingen:

Bedenk wel dat stoffen altijd stof doet opwaaien en gaat daardoor rond dwarrelen en we hebben allemaal al te maken met fijn stof. (sommige plaatsen kunt u dus beter stofzuigen of indien mogelijk direct klam vochtig afnemen)

Fijn stof is een vorm van luchtvervuiling (in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer). Het merendeel van het fijn stof in Nederland is natuurlijk (zand en zeezout) echter ook deels door industrie en of voertuig en vliegtuig-emissies etc.

Inademing van fijn stof is schadelijk is voor de gezondheid. In Nederland en België alleen al sterven enkele duizenden mensen enige dagen tot maanden eerder door blootstelling aan fijn stof.

Wilt u gaan schoonmaken? zie >>> Wat heb ik als eerste nodig om schoon te maken?

Tja heeft u last van vlooien dat zit er niets anders op dan actie ondernemen alvorens u gaat stoffen bijvoorbeeld als u katten heeft…,

Uw huisdier behandelen Katten behandelen

Ruimte(s) behandelen Vlooienspray

Tip: vloeien preventief bestrijden onder meubels Tip: knip een vlooienbandje in stukjes en leg de stukjes onder uw meubels!

 Weetjes